top of page

 

Sailing Timy ali jadrnica Timy, ki bo letos končala svojo pot okoli sveta, za sabo pa bo imela samo na tem potovanju preplutih več kot 30.000 Nm ali 55.000 km. Jadrnica je registrirana in opremljena za oceansko plovbo. Na jadrnici je bilo v zadnjih 5 letih zamenjano veliko opreme, zato je jadrnica v odlični formi. Zamenjan je bilo tako sidro, veriga, jadra, pripone, akumulatorji, kuhinjska pečica, reševalni splav, Epirb, avtopilot in še veliko drugih stvari. Jadrnica je v odlični formi tudi zato, ker ni le jadralni objekt vendar zadnja tri leta tudi dom.

Na jadrnici so na voljo 3 kabine. Imamo pa tudi nekaj pravil, ki naj bi veljala tudi za vsa ostala plovila, ki jih morda najemate. Po jadrnici se hodi bos, razen v zimskem času, ko je za to potrebno imeti ustrezno obuvalo. V zimskem času, je jadrnica tudi ogrevana, zato je primerna tudi za zimska križarjenja. Celoten čas se rokuje z jadrnico in vsemi stvarmi kot, da so vaše in se ne uničuje po nepotrebnem. Vsi tehnični podatki, so objavljeni pod zavihkom jadrnica.

Jadrnico je možno najeti samo skupaj s skiperjem. Najem je možno izvesti kot nekaj urni izlet, dnevni izlet, ali pa več dnevni najem, na voljo pa je tudi samo skiper v kolikor plovilo že imate.

 

Kako poteka najem preko charter podjetja?

V  določenem obdobju si izberete plovilo, ki je ponavadi razen izven sezone možno najeti le za  tedenski najem, kar pomeni sobota do sobota. 7 dnevni najem v večini izgleda v kolikor ne doplačate predčasni prevzem, prevzem barke v soboto v popoldanskih urah. Vrnitev plovila v petek zvečer, kar pomeni, da dejansko za 7 dnevni najem plujete samo 6. Poleg najema cene jadrnice je potrebno doplačati še tranzit log (čiščenje, posteljnina, kuhinjski plin) ter plačati depozit, ki ga potem dobite nazaj v kolikor je vse v redu. V kolikor potrebujete skiperja, ki je odgovoren za jadrnico in vas posadko, je potrebno doplačati za tedenski najem še 7 x 170€, ter mu zagotoviti hrano in prevoz. Cena in zahteve so podane s strani charter podjetja, ki so ponavadi nekje povsod ista, vendar lahko pride tudi do manjših razlik.

 

Kako poteka najem Timy-ja?

Timy je zasebna jadrnica, ki pa jo je mogoče najeti ob vaši želji. Prednosti najema so v tem, da ne glede na letni čas, je možno najeti za dnevni, 2 dnevni, 3 dnevni ali kolikor želite dni. Cena najema je zato vezana na dan in ne na tedenski najem, kot je to pogoj v charter podjetjih. Za najem ni važen kateri dan v tednu je, predvsem je vprašanje ali je željen termin dosegljiv. Po predhodnem dogovoru se določi termin. Če želite da je datum rezerviran, je potrebno plačati avans, ki se ne vrača v nobenem primeru v višini ¾ najema. Razlika se plača do dneva pričetka jadranja. Ko imate rezerviran datum, ste lahko brez skrbi, samo počakati morate svoj termin. Jadrnica se nahaja na otoku Krk, zato je to lokacija izplutja. Če imate željo po drugi lokaciji, je to seveda možno ob predhodnem dogovoru s skiperjem. Možno so tudi različna lokacija prihoda in odhoda.

Dnevni najem velja od 7 ure zjutraj do 7 ure zvecer, v primeru več dni do 7 ure zvečer zadnjega dne. V ceno je vključena jadrnica z vso pripadajočo opremo, skiper, posteljnina, kuhinjski plin in čiščenje.

 

Že imate plovilo in potrebujete skiperja?

 

Skiper Peter Kočjaž je jadralec z dolgoletnimi jadralskimi izkušnjami. Udeležuje se regat po Jadranu, je organizator večletnih skupinskih jadranj preko jadralnega kluba Krka v katerem deluje kot predsednik kluba. Z njim ste si lahko pridobili tudi prve izkušnje ali pa jih nadgradili z jadralskimi tečaji, ki jih je vodil. Za sabo ima kar nekaj 10.000 preplutih milj, redno pluje po celotni jadranski obali vključno z Grškimi otoki. Zadnja tri leta je z jadrnico Timy preplul tudi celotno zemeljsko oblo. Pomembno pri skiperju je, da mu zaupate in se z njim ustrezno posvetujete o plovbi. Peter se prilagaja željam sojadralcev vendar ima na koncu zadnjo besedo on. Skupaj s Petrom boste pridobili nove izkušnje.

 

V kolikor želite vam lahko Peter pomaga pri najemu drugega plovila. Deluje kot skiper na team buildingih, se kot skiper udeležuje jadralnih regat, lahko pa z njim samo opravite jadralni praktični in teoretični tečaj.

 

CENE

Jadrnica + skiper     Junij 470€ / dan

Jadrnica + skiper     Julij 490€ / dan

Jadrnica + skiper    Avgust 470 € / dan

Jadrnica + skiper    September 450 € / dan

 

Skiper 170 € / dan

Za povpraševanje lahko pišete na sailingtimy@gmail .com ali Whatsapp +386 51 226 737

bottom of page